Nevarne snovi

Splošne debate o kemiji

Nevarne snovi

OdgovorNapisal/-a podlinsek » 26 Okt 2006, 09:39

Prosim za pomoč: v našem podjetju se ukvarjamo s čiščenjem in uporabljamo čistila, ki so označena z križcem (dražijo). V UL.RS sem prebrala, da je nevarno blago opremljeno z oznako T, T+ ali E. Kam potem spadajo čistila s križcem,pod nevarna čistila???

Hvala in lp,
Tanja
podlinsek
Začetnik
 
Prispevkov: 2
Pridružen: 20 Sep 2006, 07:31

Re: Nevarne snovi

OdgovorNapisal/-a genij » 26 Okt 2006, 14:08

podlinsek napisal/-a:Prosim za pomoč: v našem podjetju se ukvarjamo s čiščenjem in uporabljamo čistila, ki so označena z križcem (dražijo). V UL.RS sem prebrala, da je nevarno blago opremljeno z oznako T, T+ ali E. Kam potem spadajo čistila s križcem,pod nevarna čistila???

Hvala in lp,
Tanja


Ti si zasledila, da je nevarno blago opremljeno z T(strupeno), T+ (zelo strupeno), E (eksplozivno), pod te 3 oznake laično uvrščamo pojem NEVARNO.

Ampak to ne drži povsem. Res je, s takimi oznakami so označene extra nevarne snovi, ampak tudi Xi (dražilno) in še posebaj Xn (zdravju škodljivo), ni tako nedolžna stvar. Ker kaj hitro lahko zasledimo, da so tudi take kemikalije lahko potencialni kancerogeni....

Odgovor na tvoje vprašanje v easy stile:

Čistila z oznako Xi tudi spadajo pod nevarne snovi (vse kemikalije, ki so označene po mednarodenem sisetmu za nevarnost, so na nekašen način nevarne).

Ni panike, da bi se ti karkoli zgodilo, posplošeno Xi pomeni, da ob vstiku s kožo(največkrat) pri občutljivih ljudeh lahko povzroči kakšno vnetje, alergijo itd....


lp
"Imagination is more important than knowledge." - Albert Einstein
genij
To smart for you!!!
 
Prispevkov: 840
Pridružen: 15 Sep 2005, 18:48
Kraj: Zemlja


Vrni se na Vse o kemiji

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

cron